MaisonRouge stelt leeg kantoor in Gent tijdelijk ter beschikking van studenten

Sinds het ingaan van de lockdown en het stilvallen van de evenementensector liggen de kantoren van MaisonRouge er stil en leeg bij. We botsten onlangs op een artikel waarin de Gentse Studentenraad zoekt naar geschikte bloklocaties voor studenten, of stille ruimtes om een online examen af te leggen. In het artikel wordt vermeld dat 9,4% zeker geen stille ruimte heeft voor een online examen en dat 12% geen stille blokruimte heeft. Door de sluiting van locaties als de bibliotheek en de Therminal (bloklocatie van de Ugent), valt de optie om zich optimaal voor te bereiden op examens voor heel wat studenten weg.

We twijfelden dan ook niet en registreerden ons kantoor in Gent als bloklocatie. Bijkomend voordeel was dat het kantoor al helemaal voorbereid was als physical distancing proof werkplek voor een eventuele heropstart in de toekomst. Zo hebben we een one way walking direction ingesteld en zijn de bureaus herschikt om afstand te garanderen. Daarnaast is er op verschillende plaatsen ontsmettingsgel aanwezig en kan wie wil een mondmasker van ons krijgen. Er zijn ook voldoende ramen om de ruimte te verluchten en er is een maximaal aantal mensen toegelaten in de ruimte om de onderlinge afstand te kunnen garanderen.

We werken met een reservatiesysteem om alles vlot te laten verlopen en vragen ook een aanwezigheidslijst in te vullen voor het geval er besmetting zou zijn en de contact tracers moeten weten wie aanwezig was. We hopen natuurlijk dit niet nodig te hebben en gaan er van uit dat wie zich niet gezond voelt, toch liever thuis blijft. We geven ook het vertrouwen aan de mensen die er zijn, want er kan natuurlijk niet steeds iemand van MaisonRouge aanwezig zijn. Dat verloopt momenteel zeer goed en we zijn blij dat we de Gentse studenten toch een beetje kunnen ondersteunen op deze manier.

Succes met de examens!
#NothingHappensWithoutYou

 

Bekijk onze jobs Schrijf je nu in