MaisonRouge kijkt ambitieus naar de toekomst met nieuwe CEO

Afgelopen jaar werd MaisonRouge onderdeel van de Alychlo-groep. “Tijdens de coronaperiode waren er voor MaisonRouge een pak minder activiteiten”, zo vertelt Olivier Saverys, oprichter van MaisonRouge. “Omdat ik die rustige periode wou gebruiken om bij te leren, ben ik op verschillende plekken stage gaan lopen. Eind vorig jaar heb ik zo ook een tijdje bij Alychlo meegelopen. Op een bepaald moment kwam MaisonRouge ter sprake, en bleek er interesse te zijn om ons bij de groep te halen. We zijn tot een akkoord gekomen, waarbij Alychlo een meerderheidsparticipatie in MaisonRouge neemt, en ikzelf zou doorschuiven naar de Leisure-afdeling van de groep. Zo kom ik terecht in een nieuwe organisatie die voor mij heel relevant is, en tegelijkertijd kan ik MaisonRouge in veilige handen laten, in een groep met de nodige ambitie. Maar ik blijf voor alle duidelijkheid wel betrokken bij MaisonRouge, enerzijds als aandeelhouder, en anderzijds als lid van de Raad van Bestuur.”

Gebeten door het verhaal

Tijdens de zoektocht naar een nieuwe CEO voor MaisonRouge kwam Davy Callewaert naar voren als de sterkste van een groot aantal kandidaten. “De voorbije 5,5 jaar was ik aan de slag als algemeen directeur bij Sportwerk Vlaanderen, een vzw die sportprofielen outsourcet naar gemeenten en sportclubs”, zo legt Davy Callewaert uit. “Er zijn dus zeker raakvlakken met de werking van MaisonRouge: mensen opleiden, laten groeien en ontwikkelen voor een markt die nood aan heeft aan de juiste profielen. De vacature bij MaisonRouge sprak mij vooral aan omdat ik hier mijn commerciële drive kwijt zou kunnen, meer dan in de social profit sector. Maar uiteindelijk werd ik pas echt gebeten wanneer ik met Olivier sprak en het volledige verhaal kon horen. Toen besefte ik: dit is niet zomaar een andere job, maar hier wordt gebouwd aan iets moois.”

Waarden

Het profiel van Davy Callewaert sloot perfect aan bij de bedrijfscultuur van MaisonRouge. “We waren op zoek naar iemand die wou ondernemen, en die deze ambitie kon koppelen aan onze waarden”, aldus Olivier Saverys. “Binnen MaisonRouge hanteren we vier sleutelwaarden. Allereerst is dat ‘authenticiteit’. Iedereen moet in alle veiligheid zichzelf kunnen zijn. We zijn ook ‘family-oriented’. We willen niet teveel hoogtes/laagtes in onze structuur, iedereen moet een pint kunnen gaan drinken met elkaar. Een derde element is ‘continuous improvement’. We willen de lat voor onszelf, voor onze klanten en voor onze crew hoog leggen. Als je elke dag 1% verbetert, ben je aan het eind van het jaar enorm vooruit gegaan. En ten slotte staan we voor ‘being a good adult’. We werken veel met jongeren, zowel binnen ons eigen team, als in de crew. We geven hen vrijheid om maturiteit te ontwikkelen, maar we verwachten wel dat de dingen die worden aangereikt, ook worden opgepikt.” 

De MaisonRouge-journey verlengen

Bij MaisonRouge ligt de nadruk op het ontzorgen van de klant door middel van een kwalitatieve dienstverlening. “Onze crewleden spelen daar uiteraard een cruciale rol in”, zegt Davy Callewaert. “Daarom willen we jonge mensen meenemen op een trip van een aantal jaren waarbij ze groeien, training krijgen, ervaringen opdoen,… Deze MaisonRouge-journey duurt nu gemiddeld zo’n 2 à 3 jaar. Het is onze ambitie om die duur te verlengen. We willen voor onze studenten een verhaal uitschrijven van hun 17 tot hun 25 of zelfs hun 30 jaar. Het opleidingstraject dat daarbij hoort zal nog verder uitgebreid worden. Daarom verkennen we naast horeca en sales ook takken zoals administratie, finance,… We proberen ook jobs te creëren waarbij de jongeren het merendeel van de tijd bezig kunnen zijn met dingen waar ze energie uit halen. Want zo haal je het meeste uit mensen.”

Klaar voor de arbeidsmarkt

Tijdens hun jaren bij MaisonRouge krijgen jongeren dus de kans om een traject van persoonlijke ontwikkeling af te leggen. “Vanaf een bepaalde leeftijd stappen ze bij ons in voor een eerste job. Maar ze hoeven zich niet te beperken tot één tak. Als ze dat willen kunnen ze– na een bijkomende opleiding - ook van andere niches proeven. Vaak kunnen we hen na verloop van tijd ook begeleiden naar opdrachten die aansluiten bij hun studie. Waardoor ze na hun studies eigenlijk als ‘afgewerkt product’ op de arbeidsmarkt belanden. Wij dromen van een ecosysteem waarbij klanten feedback geven op onze jongeren, waardoor wij deze journey verder kunnen optimaliseren. De klanten krijgen zo een betere crew voor hun opdrachten. En de jongeren worden op hun beurt dan weer helemaal klaargestoomd voor de arbeidsmarkt. Iedereen wordt er dus beter van.”

Actieve crew uitbreiden

In september wil CEO Davy Callewaert klaar zijn met de schets van waar MaisonRouge in 2030 moet staan. “Er zijn al heel wat elementen aanwezig die hierbij kunnen dienen als bouwsteen. Samen met mijn ervaring wil ik deze gebruiken om het bedrijf te laten evolueren. Tegelijkertijd staan we ook open om samen te werken met collega’s die ook uit een zware coronaperiode komen. Momenteel zijn we goed op weg om terug de omzet van 2019 te realiseren en ook de invulgraad zit met ongeveer 98% terug op het niveau van toen. Op korte termijn is het de bedoeling om de actieve crew nog te laten verdubbelen in 2022, zodat we in 2023 meer klanten kunnen bedienen. Daarvoor moeten we een heel breed team hebben, met verschillende profielen. Dus ja, wij zijn op zoek naar mensen voor onze crew, en ook ons eigen team moet nog breder worden. Maar we willen ook niets overhaasten. We willen vooral een goed team bouwen, om duurzaam te groeien.”

De juiste man voor de volgende fase

Tijdens dit proces zal MaisonRouge ook nog steeds kunnen rekenen op oprichter Olivier Saverys, zij het vanop enige afstand. “Ergens is het raar om na meer dan tien jaar wat afstand te nemen van MaisonRouge, maar dat is daarom niet slecht. Ik weet dat ik MaisonRouge afgeef aan een team dat het bedrijf met ambitie, respect en de juiste waarden zal leiden. Ik ben tien jaar met MaisonRouge  opgestaan en ermee gaan slapen. Nu zal ik er, vanuit een vogelperspectief, misschien op een andere manier naar kunnen kijken. Ik denk dat ik de juiste man was om de eerste fase van MaisonRouge te begeleiden. Maar volgens mij is Davy meer geschikt om de volgende stap te zetten. Hij heeft meer ervaring met het realiseren van zo’n groeitraject binnen een organisatie.”

 

(bron: EVENTNEWS.be)

Bekijk onze jobs Schrijf je nu in