MaisonRouge hearts you!

AH, HA, HA, HA stayin’ alive, stayin’ alive

In België krijgen naar schatting tussen 10.000 en 15.000 personen jaarlijks een plotse hartstilstand; dat is zowat 30 per dag. MaisonRouge ontsnapte hier ook niet aan. Onze ex- field coördinator Stef overleefde een hartaanval. Voor wie MaisonRouge kent, is Stef absoluut geen vreemde. Stef begon jaren geleden bij ons als enthousiaste student, maar groeide snel door tot field coördinator.

Stef overleefde heel wat uitdagende evenementen bij MaisonRouge en recent ook een hartaanval die hij kreeg tijdens het joggen. Sindsdien is Stef de nummer één fan van onze defibrillator op kantoor.  Bij Stef was het kantje boord aangezien er geen defibrillator in de buurt was terwijl hij moest wachten op professionele hulp. Hij benadrukt dat zo’n toestel wel degelijk het verschil kan maken wanneer je even moet wachten op professionele hulp.

Deze ingrijpende gebeurtenis zette onze aankoop van een defibrilator in een stroomversnelling. Het toestel zorgt ervoor dat de overlevingskans van het slachtoffer stijgt. In maart volgt ons vast team ook een EHBO-cursus.

Als people agency komen we dagelijks in contact met mensen. We hechten dan ook bijzonder veel belang aan een veilige (werk)omgeving. Daarom lieten we een AED-defibrillator installeren aan de ingang van ons kantoor. Zo krijgt een hartstilstand bij ons op kantoor dus geen kans. Dit apparaat is speciaal ontworpen voor mensen zonder medische achtergrond. Iedereen kan en mag dit toestel gebruiken. No worries, wij zorgen alvast voor een handleiding op kantoor. (Lees je er graag meer over: https://www.rodekruis.be/wat-kan-jij-doen/volg-een-opleiding/hulptips/wat-te-doen-bij/eerste-hulp-bij-gebruik-aed-toestel/)

Na zijn near-death-experience heeft Stef nog deze levensles voor jullie: “Je mag je niks beklagen, het leven is al kort genoeg.”

Ken jij alle stappen van reanimatie? 

Dé song bij uitstek om het ideale ritme aan te houden tijdens een reanimatie:

Wens je meer informatie over reanimatie? https://www.rodekruis.be/nieuws-kalender/nieuws/op-het-juiste-ritme-levens-redden/

 

Bekijk onze jobs Schrijf je nu in