Founder Olivier opent eerste E-sportbar in Gent

MaisonRouge founder Olivier was vandaag aanwezig op de virtuele eerste steenlegging voor de eerste Gentse E-sportsbar Barvatar. De Gentse schepen van ondernemen, handel, economomie en digitalisering Sofie Bracke kreeg de eer om de eerste steen te leggen in de populaire game Minecraft. Samen met collega-ondernemers Wouter Maenhaut en Filip Langerock wil Olivier met Barvatar een antwoord bieden op de steeds groeiende populariteit van E-sports.

Als mede-oprichter van meerdere events, horecazaken en Puzzle Escape Room kent de business- en eventwereld geen geheimen meer voor MaisonRouge founder Olivier Saverys Net zoals bij MaisonRouge zal de focus liggen op de opleiding en coaching. Zo wil Barvatar een antwoord bieden op de vragen van verschillende groepen omtrent gamen. Ouders kunnen leren hoe ze moeten omgaan met gamende kinderen, bedrijven hoe ze E-sport kunnen integreren in hun marketingmix, influencers of jongeren hoe ze games kunnen gebruiken in hun ontwikkeling. En tot slot kunnen scholen bij Barvatar terecht om na te gaan hoe games op een educatieve manier kunnen bijdragen tot een beter lesprogramma.

Mede-partners in het verhaal van Barvatar zijn Wouter Maenhaut en Filip Langerock:

Wouter Maenhaut is helemaal thuis in de wereld van E-sport, zo heeft hij een tiental jaar ervaring in de sector met de oprichting van Dazzle Events en Tournamentcenter. De laatste jaren was hij intensief bezig in de wereld van E-sport voor onder meer RedBull.

Filip Langerock maakte al vroeg kennis met de E-sportwereld als Counterstrike speler. Zo stond hij ook mee aan de wieg voor verschillende Belgische E-sportprojecten waaronder LowLandLions dat onlangs een samenwerking met KAA Gent aankondigde. 

De opening van Barvatar wordt voorzien dit najaar. We wensen Barvatar alle succes toe!

Meer info op https://barvatar.com/

#NothingHappensWithoutYou 

 

Bekijk onze jobs Schrijf je nu in