Combining a studentjob with exams

Examens en werken, voor velen lijkt het niet de ideale combinatie. Toch blijven wij ook in januari op volle toeren draaien. Maar hoe doe je dat dan juist werken tijdens den blok? Wij legden ons oor te luister bij drie ervaren rotten: Kobe, Katchiri en Benjamin. Zij geven ons met plezier een inkijk hun perfecte work-life balance.

Kobe

21 jaar
53 jobs bij MaisonRouge

 

Katchiri

22 jaar
124 jobs bij MaisonRouge

 

Benjamin

21 jaar

383 jobs bij MaisonRouge

 

Exams are like…

Kobe: Een combinatie van veel goede moed en lichte paniek. Ik ga altijd van start met een strak schema, maar Netflix gooit meestal nogal snel roet in het eten. Momenteel is het een hevige strijd tussen de piraten van Back Sails en mijn Franse vocabulaire.

Katchiri: Een zeer chaotische periode, met heel wat last-minutes, die gelukkig vaak eindigt met een happy end.

Benjamin: Een beetje gezonde stress de dag voor een examen, maar anders vrij ontspannen. Ik zorg dat ik alles heb samengevat tijdens de blok, zo heb ik in de examenperiode nog tijd om eens af te spreken met maten. Hoewel dat ook te maken kan hebben met mijn uitstelgedrag.

The one thing/person to remember

Kobe: Eén van mijn eerste jobs zal me altijd bijblijven. Het was een klein familiediner, waar we na onze shift mee mochten genieten van o.a. de kreeft. Best food of my life! Een ander moment dat ik niet snel zal vergeten was vorige maand toen er een meisje al tijdens de briefing in haar vinger had gesneden.Ik bracht bijgevolg een groot deel van de avond door op de spoed.

Katchiri: Robin-Bo (collega-crew)! Wij zijn beide zo’n 2,5 jaar geleden bij MaisonRouge terecht gekomen en hebben elkaar vrij snel gevonden. Het leuke is dat we ook samen zijn kunnen doorgroeien, eerst naar het Potential Team en daarna ook naar het Top Team!

Benjamin: Mijn meest memorabele job was zonder twijfel vorig jaar in juni, op de dag dat de Rode Duivels Tunesië versloegen met 5-2. Het was een feest ter ere van de 21e verjaardag van de gastheer en vond plaats op een gigantisch domein in Brasschaat. Er waren vrienden uitgenodigd vanuit alle uithoeken van Europa, het weer was schitterend, de Belgen wonnen… kortom de sfeer was fantastisch.

Werken in de examens?!?

Kobe: Het belangrijkste is om een goed evenwicht te vinden. Te veel werken, zou zeker een vorm van stress meebrengen omdat ik weet dat de boeken wachten. Maar een jobje tussen twee examens door zorgt er net voor dat je je hoofd even kan vrijmaken. En beetje beweging en menselijk contact kan ook nooit kwaad.

Katchiri: Werken tijdens de examens lukt zeer goed. Het zorgt er ook voor dat je de examens even volledig kan vergeten. Bij een andere pauze blijft de stress altijd een beetje rondspoken in je gedachten, op een job gaat dat niet. Ik let er wel op dat ik vooral ’s avonds jobs inplan, dan studeer ik meestal toch niet. En wanneer ik er niet zou geraken met de leerstof, kan ik gewoon ’s morgens een uurtje vroeger opstaan.

Benjamin: Werken in de examens is een noodzaak! Ik zou MaisonRouge gewoon geen maand kunnen missen. Het is niet alleen mijn job, het zijn ook mijn vrienden. Daarnaast vind ik het ook mijn verantwoordelijkheid als TopTeamer om de planning te helpen in moeilijke tijden.

Thanks aan jullie en aan alle andere toppers die ondanks blokstress, steeds met een Big Smile op de job verschijnen. 
Nothing Happens Without You!

Consultez nos emplois Je m'inscris